۱۳۹۸ مرداد ۱, سه‌شنبه

قابلیت های رمزگذاری یا encrypt

رمزگذاری دیوایس موجب می شود تا دسترسی به اطلاعات خصوصی شما در گوشی هوشمندتان تنها با وجود یک گواهینامه امکان پذیر باشد. البته که این رمزگذاری در ورای قفل صفحه نمایش قرار می گیرد و شما می توانید با وجود داشتن قفل یا باز کردن صفحه نمایش همچنان اطلاعات خصوصی خود را رمزگذاری کنید.

این ویژگی به آن معنی است که اگر گوشی هوشمند شما در دست کسی غیر از شما قرار بگیرد بدون وارد کردن رمز امکان دسترسی به فایل های محرمانه شما را نخواهد داشت.باز کردن فایل های رمزگذاری شده نیاز به قدرت پردازش زیادی برای اجرای فایل های پنهان در دیوایس دارد. همین امر موجب می شود تا در دیوایس های قدیمی تر سرعت خواندن اطلاعات توسط حافظه هم کمی کندتر صورت گیرد.

دوم اینکه تنها برخی از گوشی های اندرویدی گزینه ایی برای حذف فایل های رمزگذاری در دیوایس را ارئه می دهند. در واقع رمزگذاری فرایندی است که در بیشتر گوشی های هوشمند و تبلت ها وجود دارد و اگر دیوایس شما گزینه ایی برای حذف رمزگذاری فایل ها را در گوشی ارائه نمی دهد، نیاز است که یک بار گوشی خود را ریست فکتوری یا همان تنظیم مجدد کارخانه کنید تا این اطلاعات رمزگذاری شده حذف شود. اما حتما قبل از انجام این کار در جریان باشید که امکان دارد همه اطلاعات شما حذف شود.

رمزگذاری
رمزگذاری کردن فایل ها و اطلاعات خصوصی در گوشی های اندرویدی تقریبا در همه دیوایس ها به یک شکل صورت می گیرد و همه مراحل یکسانی دارند اما ممکن است که روش های آن ها در طول سال ها کمی تغییر کرده باشد و امروزه در بعضی از دیوایس های اندرویدی مثل نکسوس 6 و 9 این قابلیت به طور پیش فرض فعال است و اندروید این قابلیت را بسیار ساده کرده است.

رمزگذاری در دستگاه هایی با اندروید 5.0 و بالاتر
طریقه فعال کردن رمزگذاری برای گوشی های هوشمند و تبلت هایی که اندروید 5.0 لالیپاپ و جدیدتر از آن را اجرا می کنند به این صورت است که شما می توانید با رفتن به منو تنظیمات و مراحل Settings > Personal > Security بخش رمزگذاری گوشی را پیدا کنید.

encrypting Android device

در این بخش حتما با گزینه “Encrypt phone” یا “Encrypt tablet” روبرو خواهید شد. حالا در این مرحله برای اطمینان از عدم خاموش شدن گوشی در حین اجرای روند از شما درخواست می شود تا دیوایس خود را شارژ کنید. اگر اولین بار است که می خواهید این قابلیت را فعال کنید از شما خواسته می شود تا PIN کد یا پسورد خود که در هنگام روشن و خاموش کردن دیوایس استفاده می کنید را وارد کنید. اکنون می توانید پسورد جدید را برای رمزگذاری فایل های خصوصیاتان انتخاب کنید اما مطمئن شوید که این رمز را فراموش نخواهید کرد.

رمزگذاری در دستگاه هایی با اندروید 4.0 و پائین تر
اگر شما دارای دیوایسی با اندروید کیت کَت 4.4 و یا قدیمی تر از آن هستید ابتدا باید PIN کد و یا رمز عبور را قبل از شروع به فرایند رمزگذاری فعال کنید. خوشبختانه این کار خیلی ساه است و شما می توانید با اجرای مراحل Settings > Security > Screen Lock ابتدا PIN کد و یا پَترن مورد نظرتان را برای قفل صفحه نمایش انتخاب و فعال کنید.

پس از اجرای این مرحله به منو تنظیمات برگردید و گزینه  “Encrypt phone” یا “Encrypt tablet” را انتخاب کنید. در این مرحله دیوایس به شما پیام پیام هشدار می دهد که ابتدا باید پسورد یا PIN کد خود را تصدیق کنید و سپس می تویاند رمز جدید را برای اجرای عملیات رمزگذاری انجام دهید.

encrypting Android device

رمزگذاری دیوایس شما ممکن است بسته به نوع دیوایس و قدرت پردازش آن و حجم اطلاعاتی که در گوشی خود دارید حدود یک ساعت و یا بیشتر زمان ببرد. زمانی که فرایند رمزگذاری به پایان رسدی شما می توانید PIN کد خود را وارد کنید و از دستگاه رمزگذاری شده خود استفاده کنید.

پس از رمزگذاری و بازگشت از منو امنیت در کارت حافظه دیوایس خود یک پوشه که رمزگذاری شده است را می یابید اما لازم نیست که از کارت حافظه برای نگهداری این اطلاعات استفاده کنید. اما اگر موزیک یا فیلم را رمزگذاری کرده اید نگهداری آن ها در کارت حافظه خیلی مناسب به نظر می رسد.

البته که چند نکته مهم هم وجود دارد اول اینکه با رمزگذاری کردن کارت حافظه میکرو SD شما دیگر نمی توانید از این کارت در سایر دستگاه های دیگر استفاده کنید، مگر اینکه رمزگذاری را بطور کامل از کارت حافظه پاک کنید. البته این کارت حافظه رمزگذاری شده همچنان قابلیت انتقال اطلاعات و فایل ها را از طریق پورت USB دارد اما این انتقال اطلاعات از طریق گوشی یا تبلت که در آن رمزگذاری شده است انجام می شود. به علاوه اینکه اگر شما دیوایس خود را قبل از رمزگشایی ریست کنید و سپس رمزگذاری کنید امکان دسترسی به اطلاعات شما در کارت حافظه از بین خواهد رفت بنابراین باید در این زمینه خیلی دقت کنید.

درنهایت انجام این عملیات خیلی ساده است و رمزگذاری فایل های شخصی یک روش عالی برای محفوظ ماندن اطلاعات و داده های خصوصی شما است و امنیت دستگاه اندرویدی شما را افزایش می دهد.
encrypting Android device
منبع: androidauthority

امنیت گوشی های اندرویدی را با قابلیت Encryption بالا ببرید

برای حفظ امنیت گوشی اندروید خود میتوانید از رمزگذاری انواع اطلاعات استفاده نمایید . اگر کسی بخواهد به این اطلاعات دست پیدا کند و رمز عبور را نداشته باشد تقریبا غیرممکن است بتواند کاری انجام دهد. 
دستگاه های اندرویدی دارای قابلیت رمزگذاری انواع اطلاعات هستند.

شیوه رمزگذاری گوشی اندرویدی  
از اطلاعات گوشی، بکاپ بگیرید
اگر تاحالا از گوشی بکاپ نگرفته اید وقت را هدر نداده و همین حالا این کار را انجام دهید. بکاپ وقتی به درد می خورد که در پروسه رمزگذاری یک اشتباه احتمالی رخ دهد و اطلاعات شما از بین برود . اگر گوشی را گم کنید، می توانید با بکاپی که قبلا گرفته اید اطلاعات را بازیابی کنید.
 Ø§Ù…نیت گوشی اندروید
راه های زیادی برای بکاپ گیری ا گوشی های اندرویدی وجود دارد. می توانید از ویژگی Google Sync که در گوشی های اندرویدی هم موجود است برای این کار بهره بگیرید.
اگر خیلی حساس هستید می توانید به کمک Windows Phone Companion و روی کامپیوتر شخصیتان بکاپ بگیرید.

گوشی خود را شارژ کنید
حتما اطمینان حاصل کنید که گوشی در طی پروسه رمزگذاری حداقل ۸۰% شارژ داشته باشد. بهر است در طول رمزگذاری، گوشی را به شارژ متصل کنید تا اگر مشکلی در طول این پروسه پیش آمد، شارژ گوشی تمام نشود.

اگر باتری گوشی شما خیلی زود تمام می شود، به منوی تنظیمات رفته و مصرف باتری را بهینه کنید. بهتر است بدانید گوشی شما ممکن است در طی پروسه رمزگذاری تا حدودی کند عمل کند. البته هرچه گوشی شما جدیدتر باشد، این مشکل کمتر به چشم می خورد.

قفل صفحه تنظیم کنید
برای ادامه رمزگذاری گوشی حتما باید قفل صفحه یا رمز عبور تعریف کنید. در منوی تنظیمات گوشی به قسمت امنیت رفته و قفل صحه یا الگو را برای گوشی تعریف کنید.
بهترین رمز عبوری که می توانید تعریف کنید باید ۱۲ کاراکتر اعم از حرف، عدد و نشانه داشته باشد. البته از آنجاییکه هر بار می خواهید با گوشی کار کنید باید رمز عبور وارد کنید، بهتر یک رمز عبور طولانی را به رمز پیچیده ترجیح دهید.

حالا که تصمیم گرفتید قفل صفحه را وارد کنید بهتر است بدانید در آینده در صورتیکه بخواهید تماسی را پاسخ دهید یا پیامکی که رسیده را ببینید باید هربار این رمز را وارد کنید.
امنیت گوشی اندروید

رمزگذاری (Encryption) را شروع کنید
در حالیکه گوشی را به شارژر وصل کرده اید به منوی تنظیمات رفته و گزینه رمزگذاری یا Encryption را در منوی امنیت انتخاب کنید. گزینه Encrypt my phone را انتخاب کنید. برای خواندن دستورالعمل های این قسمت کمی وقت بگذارید. از این قسمت به بعد لازم است که حتما صفحه نمایش بدون قفل روشن باشد. در صورتیکه صفحه نمایش قفل شود و رمز آن را به خاطر نیاورید مجبورید گوشی را یک بار خاموش و روشن کنید.
 Ø§Ù…نیت گوشی اندروید
بعد از انتخاب گزینه Encrypt Phone، گوشی را از شارژ بیرون نکشید و به هیچ دلیلی به کار دیگری در گوشی مشغول نشوید. اگر این پروسه رمز گذاری تمام شود، اندروید به شما اطلاع خواهد داد. این پروسه معمولا یک ساعت طول می کشد.

قفل هوشمند راغیرفعال کنید

بعضی از دستگاه های اندرویدی دارای ویژگی قفل هوشمند هستند که تحت شرایط خاصی می توانند قفل را باز کنند. مثلا اگر چهره شما توسط دوربین گوشی تشخیص داده شود، قفل بصورت اتوماتیک باز می شود. بهتر است این ویژگی را برای حفظ امنیت بیشتر اطلاعات شخصی خودتان، غیرفعال کنید.

رمزگذاری گوشی اندروید


یکی از قابلیت‌های خوب و کاربردی در اندروید، رمزگذاری کلیه اطلاعات و فایل‌های روی گوشی یا تبلت است که امنیت دستگاه شما را به میزان قابل ملاحظه‌ای بالا می‌برد. این روش برای حفظ اطلاعات مهم‌ ذخیره‌شده در دستگاه شما در برابر خطراتی از جمله جاسوسی ضروری است. 

 با این کار دسترسی افراد غریبه به اطلاعات موجود در دستگاه‌تان را قطع می‌کنید. اگر از دستگاه‌های اندرویدی استفاده می‌کنید توصیه می‌کنیم برای بالابردن امنیت اطلاعات‌تان، حتما قابلیت رمزگذاری را فعال کنید تا دسترسی افراد غریبه را به محتویات گوشی‌تان مسدود کنید.

 البته بعد از فعال‌کردن این قابلیت، برای دسترسی به فایل‌ها و اطلاعات دستگاه‌تان باید رمز عبور تعریف‌شده را وارد کنید.

ابتدا باید دو نکته مهم را ذکر کنیم:

یک: رمزگذاری دستگاه اندرویدی تا قدری سرعت عملکرد دستگاه را کند می‌کند؛ چون این کار به سخت‌افزار دستگاه بستگی دارد.

دو: رمزگذاری دستگاه اندرویدی یک کار یک‌طرفه ست؛ یعنی بعد از فعال‌کردن این قابلیت، امکان غیرفعال‌کردن آن را ندارید مگر این‌که دستگاه را به تنظیمات کارخانه برگردانید(آنرا ریست فکتوری کنید).

مراحل انجام این کار  :

رمزگذاری دستگاه فرآیندی کوتاه‌مدت نیست، پس مطمئن شوید گوشی یا تبلت‌تان شارژ کافی داشته باشد. در طول انجام این کار باید دستگاه را به شارژر وصل کنید؛ زیرا زمان رمزگذاری، که به مقدار اطلاعات و فایل‌های دستگاه‌تان بستگی دارد، ممکن است تا یک ساعت طول بکشد. 

برای رمزگذاری اطلاعات و فایل‌ها باید قبل از فعال‌سازی  قابلیت، برای دستگاه‌تان رمز عبور یا پین تعریف کنید؛ چون با فعال‌سازی قابلیت رمزگذاری، بعد از هر بار روشن‌کردن گوشی یا تبلت باید رمز عبور یا پین تعریف‌شده را وارد کنید تا به اطلاعات‌تان دسترسی داشته باشید.

ریل انجام کار:

برای تعریف رمز عبور یا پین به این مسیر بروید:

Settings -> Security -> Screen lock

حالا pin یا Password را انتخاب و کد مورد نظر را وارد کنید.


بعد از انجام این کار برای فعال‌سازی رمزگذاری به این مسیر بروید:  

Settings -> Security -> Enncrypt phone/tablet

 

 مطمئن شوید که دستگاه‌تان به شارژر متصل است.

با هشدار‌ی که نشان داده می‌شود موافقت کنید و دستگاه را به حال خود بگذارید تا رمزگذاری تمام شود.

این عملیات ممکن است یک ساعت و حتی بیش‌تر طول بکشد.



بعد از اتمام رمزگذاری، دستگاه شما دوباره راه‌اندازی می‌شود و بعد از واردکردن رمز عبور یا پین می‌‌توانید به اطلاعات تبلت یا گوشی‌تان دسترسی داشته باشید.

بعد از راه‌اندازی دوباره دستگاه، می‌بینید که در تنظیمات بخش امنیت کنار بخش Encrypt Phone نوشته است Encrypted؛ یعنی اطلاعات و فایل‌های روی دستگاه شما رمزگذاری شده است.